VisBlue - Milestones of 2019

REQUEST A CALL

REQUEST BROCHURE

TO TOP

EN

DE

REQUEST BROCHURE

REQUEST A CALL

News centre

VisBlue news, features, events, and press

Overskydende strøm lagres i grønne batterier tiltrækker investorkapital

14 august 2020

VisBlue tager afsked med sin første investor Borean, der har været med fra virksomhedens start tilbage i slutningen af 2014. Afskeden med Borean har medført en ny kapitalrunde i VisBlue, hvor eksisterende investorer har købt Borean ud og ny investor har rejst ny kapital til virksomheden.

 

VisBlue "salg" var planlagt lige fra starten

Det har fra start været Boreans plan at sælge den aarhusianske sol- og vindbatteriproducent til det private investeringsmarked.

I 2019 blev det besluttet, at investeringsfonden skulle udfases, hvilket betyder, at Borean skal afvikle sine investeringer senest i 2022. Derfor er fondens investering i VisBlue afhandlet i god tid og VisBlues investorer er nu 100% business angels.

 

‟Vi er stolte over at have været med i VisBlues rejse lige fra starten af. Det produkt, VisBlue bidrager med, et grønnere batteri til lagring af vedvarende energi, har et kæmpe potentiale verdenen over. Vores investering i VisBlue har været en spændende rejse og vi overdrager nu vores andel i virksomheden, hvor vi glæder os til at følge med på sidelinjen,” siger porteføljechef Søren Niebuhr.

 

Eksisterende investorer investerer på ny

CEO i VisBlue Søren Bødker er også stolt af samarbejdet, ‟Vi har været glade for Boreans tiltro og støtte, som har været uvurderlig for os. Vi ser frem til en ny rejse, hvor vi skal arbejde tæt sammen med vores nye og eksisterende investorer.”

 

Der er nu en rød tråd, eller sågar en grøn tråd, i VisBlue, da virksomhedens investorer nu udelukkende er business angels i det private kapitalmarked. Virksomhedens eksisterende investorer Kim Gardø Christensen, gennem selskabet Kick Green Invest, Jesper Andersen, gennem selskabet Enemærket Holding og Ole Lysgård Madsen, gennem selskabet LM Consult, fortsætter deres investeringsrejse i VisBlue med nylig tilført kapital.

 

Ny investor ombord

Business angel Peter Aaby, gennem selskabet PA Smith, indtræder nu i VisBlue som investor og den nye investor vækker begejstring i det aarhusianske firma. Med en baggrund som iværksætter af ATEK Teknik, der blandt andet arbejder med nødstrøm og backupløsninger, bidrager Peter Aaby med en tung nichekompetence indenfor batteribranchen.

Peter Aaby har desuden været igennem en exit af sin virksomhed i 2012 til den svenske koncern Coromatic, der var ejet af EQT kapitalfond.

 

‟Det er en stor succes for VisBlue, at vi har fået Peter med ombord,” fortæller Søren Bødker smilende og fortsætter, ‟Den brancheerfaring som Peter kan bidrage med, er uundværlig for os og vi glæder os til at starte et langvarende samarbejde med ham, hvor hans kompetencer kan hjælpe os i vores videre udvikling og vækstrejse.”

 

‟For mig har det været vigtigt at se, at det rent faktisk er muligt at lave en bæredygtig batteriløsning, ikke kun i laboratorielokalet, men helt ud til virksomhederne, til priser der kan betale sig. Jeg har jo i mange år arbejdet med bly- og litiumbatterier, og nu ser jeg muligheden i at arbejde med den næste bølge af grønne, bæredygtige batterier til blandt andet virksomheder, større boligforeninger og landbrug, hvor overskydende strøm kan lagres lokalt” fortæller Peter Aaby.

 

Stigende interesse

VisBlue har de sidste år oplevet, at markedet så småt er begyndt at røre på sig, og flere hopper med på den grønne vogn. En dedikeret indsats fra VisBlue har gjort, at markedet begynder at kende virksomheden og dets bæredygtige batterier, og det har medført et stigende antal kunder, inden for især boligforeninger, der har solceller og kan opsamle strøm om dagen i VisBlue batterier, til brug om aftenen, hvor beboerne bruger mest strøm.

 

Arbejdet er dog langt fra slut, men med et nyt stærkt team af investorer, er VisBlue klar til at smøre ærmerne op og fortsætte og opskalere bidraget til den grønne omstilling.

 

Om VisBlue

VisBlue er en aarhusiansk batteriproducent, der producerer bæredygtige batterier til opsamling af overskudsstrøm fra solceller og vindmøller, samt til stabilisering af elnettet. Dette foregår i egne produktionslokaler i Aarhus. VisBlues batterier adskiller sig fra andre batterityper, ved at have en lang levetid (min. 20 år), en grøn profil og mulighed for skalérbarhed, samt brandsikkerhed.

 

Det grønne i VisBlues batterier afspejler sig i en holistisk tilgang i hele virksomheden, hvor der udover miljømæssig også tages højde for social og økonomisk bæredygtighed. Fokus hos virksomheden er ikke kun på selve produktet, men på hele værdikæden og hvordan produktet spiller ind i den bæredygtige agenda ved bl.a. ansvarlig anvendelse og genanvendelse af råmaterialer.

 

Yderligere information

VisBlue: Søren Bødker, CEO, ssb@visblue.com, +45 2166 3575

Kick Green Invest: Kim Gardø Christensen, kgc@kickgreeninvest.dk, +45 2094 3505

Enemærket Holding: Jesper Andersen, jesperander@gmail.com

LM Consult: Ole Lysgård Madsen, ole.lysgaard@mail.dk, +45 4019 9970

PA Smith: Peter Aaby, pa@pasmith.dk, +45 2612 4403

Borean: Søren Niebuhr, Portefølje Manager, sni@borean.dk, +45 2060 1540

Go back

Join our mailing list

Subscribe to the VisBlue mailing
list for all the latest company news
and product updates.

Sign up

Press contact

VisBlue strives to keep a good dialogue with the press and appreciates quick responses to enquiries. Enquiries from the press should be addressed to CEO, Søren Bødker.

 

E: ssb@visblue.com

P: (+45)   71 996 996

 

 

P: (+45)  71 996 996

Bautavej 1A

8210 Aarhus V

Denmark

 

CVR: 36427957

©2020 VisBlue A/S

CONNECT WITH US

JOIN OUR MAILING LIST

 

 

Subscribe to the VisBlue mailing list for all the latest company news and product updates.

Subscribe